Skip to content

Guasha

 

 

Guasha is eeuwenoude massage techniek met als doel:
het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen (toxines) op plaatsen waar het niet hoort. Daarnaast zorgt het voor een betere doorstroming van bloed en energie.

Guasha betekent letterlijk: schrapen van ziekten ontstaan door geblokkeerde / gestagneerde energie.
Gua = schrapen, Sha = ophoping.

In de Chinese geneeswijzen spreekt men van stagnatie wanneer er sprake is van pijn. Afvalstoffen kunnen zich ophopen in de spieren en dit kan pijn veroorzaken. Met name bij de nek en schouders hebben veel mensen last van spanning en pijn. 

Bij Guasha wordt gebruik gemaakt van een speciale steen waarmee na het aanbrengen van wat olie wordt geschraapt over de huid. De steen is niet scherp waardoor je niet de huid stuk schraapt, maar wel het onderhuidse weefsel los maakt; de spieren, bindweefsel en gewrichten. Hierdoor worden de toxines losgemaakt en deze worden dan zichtbaar onder de huid. Hoe sneller de reactie, hoe meer toxines er aanwezig zijn.

Wanneer het lichaam niet meer in staat is om alle afvalstoffen via het lymfesysteem af te voeren slibt het bindweefsel dicht, verzuren de spieren en kunnen de gewrichten gaan ontsteken. Het gevolg is dat het bloed en de energie niet goed meer stromen en dit veroorzaakt pijn.

Door het losmaken van de stagnatie is het lichaam weer in staat om de afvalstoffen af te voeren. Het geeft zeer snel resultaat en er is meteen verlichting te voelen. Doordat alles ook weer beter gaat stromen merk je het ook in je algehele energieniveau. Als we ons energiek goed voelen zijn we mentaal ook veel sterker en ook dat is merkbaar na guasha. Het is een complete en reinigende toevoeging aan de behandeling, voor zowel lichaam als geest. 

Guasha is effectief bij acute klachten, chronische klachten, maar kan ook preventief worden ingezet. 

Guasha:

· bevordert de bloedsomloop
· ontgift en ontzuurt
· stimuleert het immuunsysteem
· neemt blokkades en pijn weg
· regenereert en revitaliseert
· vermindert stress, moeheid en burn-out
· brengt emoties opnieuw in evenwicht
· ontspant en bevordert helderheid van geest
· zet het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan