Acupunctuur

“Ziekte is een avontuur. Acupunctuur geeft u de degens, maar u moet zelf strijden.”

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunst en heeft steeds meer bekendheid gekregen doordat het effectief is bij pijnbestrijding. Inmiddels zien steeds meer mensen in het westen de meerwaarde van acupunctuur voor diverse klachten. De wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft een lijst gepubliceerd van ziektes waarvan onomstotelijk vaststaat dat zij door middel van acupunctuur te genezen c.q. te verbeteren zijn.

  • Fysieke pijnklachten: schouderpijn, rugpijn, RSI, tenniselleboog, hoofdpijn (migraine), aangezichtspijn (kiespijn, oorproblemen)
  • Hormonale klachten: menstruatiestoornissen, overgangsklachten, PMS
  • Spijsverteringsklachten: maagpijn (boeren, oprispingen), constipatie of diarree, PDS, opgeblazen gevoel
  • Allergieën/luchtwegen: hooikoorts, sinusitis, rhinitis, astma, verkoudheid, huiduitslag, eczeem
  • Overig: slaapstoornissen, stress- en spanningsklachten, overgewicht, blaasproblemen, blessures, emotionele klachten zoals depressie, zwangerschap

Acupunctuur of shiatsu kan ook preventief werken of ingezet worden ter ontspanning.

Bij afname van de anamnese voel ik aan de pols en bekijk ik uw tong. Samen met een aantal vragen krijg ik een duidelijk beeld van uw energiehuishouding. Indien nodig krijgt u van mij een voeding- of leefstijl advies mee om u te helpen de balans terug te krijgen en behouden.

Vragen of wilt u een afspraak maken? Geen wachttijden, dus u kunt snel terecht!

Voor meer informatie over Acupunctuur en Chinese geneeswijzen zie www.zhong.nl

Moxa

Moxa wordt veelal gebruikt in mijn praktijk. Dit is een samengeperst kruid dat bij bepaalde acupunctuurpunten wordt gehouden. Soms plaats ik dit op de naald. Het geeft een zeer verwarmend effect wat toegepast kan worden om het functioneren van organen en meridianen te versterken. Daarnaast werkt het zeer ontspannend en reguleert het Bloed, Qi, Yin en Yang.