Welkom bij It’s Qi

Bij mij in de praktijk kunt u terecht voor :

In een lichaam dat in balans is, stroomt de energie, de Qi, vloeiend door het lichaam. Als deze energiestroom wordt onderbroken door bijvoorbeeld ziekte of stress, dan kunnen er blokkades in de energiestroom ontstaan, waardoor men zowel psychische als lichamelijke klachten kan krijgen. Door middel van druk uit te oefenen op de meridianen en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties, gaat de Qi, ofwel de levensenergie weer stromen.

Shiatsu is goed voor iedereen, als onderhoudsbeurt of als behandeling voor uiteenlopende klachten. Shiatsu is gebaseerd op de Chinese geneeskunde waar gebruik wordt gemaakt van drukpunten op de energiebanen in ons lichaam. Hierbij horen ook rotaties, strekkingen en rocking. Shiatsu wordt bij mij gegeven op een futon, een comfortabel matras op de vloer. Hierbij wordt verzocht makkelijk zittende kleding te dragen en 1,5 tot 2 uur van tevoren niks te eten. Door de druk die wordt gegeven kan een volle maag zorgen voor een onprettig gevoel.

Stoelmassages worden gegeven op een speciale massagestoel en op de kleding. De rug, schouders, armen, hoofd en nek worden behandeld, wat ontspanning geeft in het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding. Vooral mensen die een zittend beroep uitoefenen hebben veel baat bij deze massages.

Als mental coach kan ik je helpen om bij het vergroten van je mentale vitaliteit.

In de 21e eeuw ervaren mensen, vooral in Westerse landen, de wereld als een complex geheel waarin veel van hen wordt gevraagd en waarop zij beperkte invloed hebben. Deze combinatie kan leiden tot depressie en burn out.

Als je bewust wordt van je patronen kun je ze veranderen en je innerlijke motivatie terug vinden.

Anti-Cellulite massage: Bijna 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het ontstaat wanneer de vetcellen in het onderhuidse bindweefsel in aantal toenemen waardoor er een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid. Cellulite komt vooral voor op de billen en de bovenbenen, maar in sommige gevallen ook op de buik of zelfs de bovenarmen. De anti-cellulite massage stimuleert de bloedcirculatie en door middel van cupping worden de bindweefsel verklevingen los gemaakt. Om resultaat te boeken is het naast deze behandelingen wel noodzakelijk om aandacht te besteden aan een gezonde bewuste leefstijl.

Cupping is een vorm van massage waarbij glazen cups worden gebruikt als een soort bindweefselmassage. Deze worden op de huid gezet en trekken vacuüm doordat de huid wordt opgetrokken. Heeft u last van stijve spieren of schouder- en nekklachten, dan kan cupping voor verlichting zorgen. Ook bij pijnklachten die stekend van aard zijn kan cupping zorgen voor directe verlichting. Denk aan acute rugklachten of een (sport)blessure.

Cupping kan ook deel uitmaken van een shiatsu behandeling.

%d bloggers liken dit: