Skip to content

Oliën en tincturen

 

Salie (Salbei) Tinctuur 200 ml

Men beweert dat salie het lichaam kan verkoelen en kan helpen bij het verminderen van transpiratie en lichaamsgeur tijdens sporten, warm weer en zware fysieke activiteiten. Het wordt vaak ingezet om overmatig zweten tegen te gaan en bij voetbaden. Als thee kunnen 20 druppels salie voldoende zijn, en deze kan zowel warm als koud worden gedronken. Er zijn talloze andere toepassingen voor salie, en voor meer informatie hierover kun je terecht in het boek “Gezondheid uit de apotheek van God”.

Ingrediënten: gesneden saliebladeren, ethanol/alcohol ± 67% Vol., gezuiverd water. Prijs: € 19,90 per fles

 

 

Weegbree Siroop 200ml 

Deze siroop is een ouderwets maar effectief huismiddel om hoesten en kriebelhoest te verlichten, werkt positief op de luchtwegen tot diep in de longen.

Niet geschikt voor diabetici.

Ingrediënten: 6,67g smalle weegbreeblad, 80 gram rietsuiker, water

Prijs: € 14,95 per fles

 

 

 

Sint-Janskruid Olie (Johanniskraut-Öl) 100ml

Bereid uit biologische, koudgeperste extra vierge olijfolie en verkregen van verse, in het wild groeiende Sint-Janskruidbloemen uit de regio’s van Arcadië op de Peloponnesos.

In 2015 werd Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) door de Studienkreis Entwicklungsgeschichte der Arzneipflanzenkunde van de Universiteit van Würzburg uitgeroepen tot de geneeskrachtige plant van het jaar. Sint-Janskruidolie kan zowel uitwendig worden aangebracht op een beschadigde huid als inwendig worden gebruikt om maagklachten te verlichten en de stemming te verbeteren (let op: gebruik het niet in combinatie met medicijnen die invloed hebben op de stemming of antidepressiva).

Vanwege zijn neurogene, genezende, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen kan Sint-Janskruidolie buitengewoon doeltreffend zijn bij verschillende aandoeningen:

Uitwendig gebruik:

  1. Zonnebrand: Sint-Janskruidolie biedt onmiddellijke verlichting bij zonnebrand. Het heeft ontstekingsremmende en pijnstillende effecten, hydrateert de huid en bevordert het herstel.
  2. Littekens: Sint-Janskruidolie kan de wondgenezing ondersteunen zonder achterblijvende littekens.
  3. Huid: Deze olie is ideaal voor het verminderen van rimpels, littekens en striae, omdat het de huid elastischer maakt.
  4. Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap kan massage met Sint-Janskruidolie helpen bij het voorkomen van striae en tegelijkertijd warmte en energie aan de ongeboren baby geven.
  5. Kinderen: Sint-Janskruidolie kan met de klok mee op de buik van kinderen worden gewreven om buikpijn te verlichten en kan ook worden gebruikt om luieruitslag te behandelen.
  6. Hoest: Bij regelmatig aanbrengen op de borst kan Sint-Janskruidolie vastzittend slijm in de longen of bronchiën losmaken en ontstekingen van het slijmvlies van de luchtwegen verminderen. Breng de olie aan op de borst en houd het gebied warm met een kompres.

Inwendig gebruik:

  • Sint-Janskruidolie kan helpen bij spijsverteringsproblemen en gastro-oesofageale reflux. Een theelepel per dag kan nuttig zijn voor dit laatste.

Aanbevelingen: Vermijd direct zonlicht na het aanbrengen van de olie, omdat de huid gevoeliger wordt voor UV-licht, wat sneller zonnebrand en huidverkleuring kan veroorzaken. Ons advies is om de olie ’s avonds aan te brengen.

Prijs: € 15,90 per fles