MT natuurproducten

Sinds maart 2023 kun je bij mij ook terecht voor het kopen van producten van MT natuurproducten.

Het bekendste product hiervan is de Zweedse kruidenbitter.

Kant en klaar of om zelf te maken.

 

Zweedse kruiden zijn bekend geworden door het boek van Maria Treben: “Gezondheid uit de apotheek van God”. Hierin omschrijft zij verschillende kruiden en waarvoor je ze kunt gebruiken. De Zweedse kruiden ontdekte zij zelf in haar jongere jaren, dankzij een onbekende vrouw, toen ze leed aan allerlei naweeën van herstel na typhus.

Van oorsprong komt het recept van een beroemde Zweedse arts Dr. Samst. Na zijn dood werd dit recept gevonden bij zijn notities. Alhoewel er ook theorieën zijn dat het in de tijd van de Romeinen al gebruikt werd.

Maria Treben heeft dit recept vervolgens uitgewerkt en aangepast tot wat vandaag de dag geproduceerd wordt in Oostenrijk. Inmiddels zijn er meerdere varianten op de markt te verkrijgen van andere merken. Mijn voorkeur gaat uit naar dit laatste recept wat aangepast is na de uitgave van haar boek.

 

Naast de Zweedse kruiden biedt de natuur nog vele andere kruiden om toe te passen in onze verzorgingsproducten. Van Maria Treben zijn diverse balsems en crèmes te verkrijgen op basis van kruiden, maar ook zeep, shampoo of tinctuur.

Wil je meer weten over deze producten? Laat dan een reactie achter in het contactformulier of stuur een bericht naar info@itsqi.nl of bel/app 06-53568669.